Panasonics Flagship er testet af SP. Dokumenteret: Bedst i Norden

SP Sveriges Tekniske Forskningsinstitut har testet Panasonics nye Flagship-varmepumper. Konklusionen er, at der ikke findes nogen modeller på markedet, som er lige så energieffektive eller har større potentiale for at sænke din elregning. Derudover er Panasonics løsninger næsten fem gange så effektive som de traditionelle varmesystemer baseret på direkte el.

Den nyeste model i Panasonics Flagship-sortiment har gennemgået en omfattende test hos SP, hvor blandt andet ets årlige COP (Coefficient Of Performance) værdi blev målt. COP-værdien illustrerer den kW energieffekt, som produceres per tilført kW. Denne værdi kan sammenlignes med direkte elektricitet eftersom tilførslen af 1 kW el giver 1 kW varme.

Jo højere COP jo større besparelser får du. Modellen blev testet i Malmø, Borås og Luleå for at sammenligne de regionale klimaforskelle. Panasonics varmepumpe fik den højeste rating af alle de pumper, der hidtil er blevet testet i samtlige tre byer. Modellen blev testet på grundlag af SPs seneste testmetode, som klart og tydeligt viser en årlig COP-værdi for de tre byer. I testen blev SP opgjort ud fra et hus med et årligt varmebehov på 11.410 kW/h i Malmø, 13.407 kW/h i Borås og 15.400 kW/h i Luleå. Resultatet for Panasonics Flagship-model blev 4,63 i Malmø, 4,13 i Borås og 2,53 i Luleå. Dette er det højeste resultat, der nogensinde er blevet registreret, hvilket viser, at Panasonics varmepumpe giver de bedste besparelser både for din pung og miljøet. Testresultaterne vil snarest blive offentliggjort på den svenske Energistyrelses hjemmeside.